Վրաստանի Հանրապետություն
Վրաստանի Հանրապետություն
ՀՀ-ից Վրաստան արտահանվող հայկական արտադրության հում կաթի և կաթնային հում սերուցքի համար (ԱՏԳ ԱԱ 0401) համար արտահանման հայտ ներկայացնելու ժամանակ մարզային կենտրոնը պահանջի հետևյալ պարտադիր փաստաթղթերը․
1. Հաշիվ ապրանքագիր
2. խմբաքանակի անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության եզրակացություն,
3. Այլ փաստաթղթեր (ներմուծող երկրի պահանջի դեպքում, որը պետք է մարզային կենտրոնին հայտնի արտահանողը կամ դիմի Տեսչական մարմնին, որպեսզի Տեսչական մարմինն իրականացնի հարցում)
** Եթե համապատասխանության տեղեկանքի կամ անասնաբուժական սերտիֆիկատի մեջ անհրաժեշտ է նշել տեղեկատվություն, որն առկա չէ արտահանողի ներկայացրած վերոնշյալ փաստաթղթերում, ապա արտահանողը պարտավոր է ներկայացնել այդ տեղեկատվությունը հիմնավորող լրացուցիչ փաստաթուղթ։
** Արտահանողը պարտավոր է յուրաքանչյուր խմբաքանակ արտահանելուց առաջ ճշտել ներմուծող երկրի պահանջները, համուզվել, որ իր արտադրանքը համապատասխանում է ներմուծող երկրի պահանջներին և նոր արտահանման թույլատվական փաստաթուղթ ստանալու համար դիմել Տեսչական մարմին։
ՀՀ-ից Վրաստան արտահանվող հայկական արտադրության վերամշակված կաթնամթերքի համար արտահանման հայտ ներկայացնելու ժամանակ մարզային կենտրոնը պահանջի հետևյալ պարտադիր փաստաթղթերը․
1. Հաշիվ ապրանքագիր
2. Համապատասխանության հայտարարագիր,
3. Այլ փաստաթղթեր (ներմուծող երկրի պահանջի դեպքում, որը պետք է մարզային կենտրոնին հայտնի արտահանողը կամ դիմի Տեսչական մարմնին, որպեսզի Տեսչական մարմինն իրականացնի հարցում)
** Եթե համապատասխանության տեղեկանքի կամ անասնաբուժական սերտիֆիկատի մեջ անհրաժեշտ է նշել տեղեկատվություն, որն առկա չէ արտահանողի ներկայացրած վերոնշյալ փաստաթղթերում, ապա արտահանողը պարտավոր է ներկայացնել այդ տեղեկատվությունը հիմնավորող լրացուցիչ փաստաթուղթ։
** Արտահանողը պարտավոր է յուրաքանչյուր խմբաքանակ արտահանելուց առաջ ճշտել ներմուծող երկրի պահանջները, համուզվել, որ իր արտադրանքը համապատասխանում է ներմուծող երկրի պահանջներին և նոր արտահանման թույլատվական փաստաթուղթ ստանալու համար դիմել Տեսչական մարմին։
ՀՀ-ից Վրաստան արտահանվող հայկական արտադրության հատուկ նշանակության կաթնամթերքի համար (օրինակ մանկական սնունդ) արտահանման հայտ ներկայացնելու ժամանակ մարզային կենտրոնը պահանջի հետևյալ պարտադիր փաստաթղթերը
1. Հաշիվ ապրանքագիր,
2. Պետական գրանցման վկայական,
3. Այլ փաստաթղթեր (ներմուծող երկրի պահանջի դեպքում, որը պետք է մարզային կենտրոնին հայտնի արտահանողը կամ դիմի Տեսչական մարմնին, որպեսզի Տեսչական մարմինը պարզի)
** Եթե համապատասխանության տեղեկանքի կամ անասնաբուժական սերտիֆիկատի մեջ անհրաժեշտ է նշել տեղեկատվություն, որն առկա չէ արտահանողի ներկայացրած վերոնշյալ փաստաթղթերում, ապա արտահանողը պարտավոր է ներկայացնել այդ տեղեկատվությունը հիմնավորող լրացուցիչ փաստաթուղթ։
** Արտահանողը պարտավոր է յուրաքանչյուր խմբաքանակ արտահանելուց առաջ ճշտել ներմուծող երկրի պահանջները, համուզվել, որ իր արտադրանքը համապատասխանում է ներմուծող երկրի պահանջներին և նոր արտահանման թույլատվական փաստաթուղթ ստանալու համար դիմել Տեսչական մարմին։
հայկական արտադրության թարմ կամ պաղեցրած ձուկ (ԱՏԳ ԱԱ 0302), սառեցրած ձուկ (ԱՏԳ ԱԱ 0303), թարմ, պաղեցրած կամ սառեցրած ձկան ֆիլե և ձկան այլ միս (ներառյալ խճողակը) (ԱՏԳ ԱԱ 0304)
ՀՀ-ից Վրաստան արտահանվող հայկական արտադրության թարմ կամ պաղեցրած ձկան (ԱՏԳ ԱԱ 0302), սառեցրած ձկան (ԱՏԳ ԱԱ 0303), թարմ, պաղեցրած կամ սառեցրած ձկան ֆիլեի և ձկան այլ մսի (ներառյալ խճողակը) (ԱՏԳ ԱԱ 0304) համար արտահանման հայտ ներկայացնելու ժամանակ մարզային կենտրոնը պահանջի հետևյալ պարտադիր փաստաթղթերը․
1. Հաշիվ ապրանքագիր,
2. տվյալ արտադրանքի խմբաքանակի անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության եզրակացությունը,
3. Սևանի սիգ ձկան դեպքում նաև որսի օրինականությունը հիմնավորող փաստաթղթերը,
4. Այլ փաստաթղթեր (ներմուծող երկրի պահանջի դեպքում, որը պետք է մարզային կենտրոնին հայտնի արտահանողը կամ դիմի Տեսչական մարմնին, որպեսզի Տեսչական մարմինը պարզի)։
** Եթե համապատասխանության տեղեկանքի կամ անասնաբուժական սերտիֆիկատի մեջ անհրաժեշտ է նշել տեղեկատվություն, որն առկա չէ արտահանողի ներկայացրած վերոնշյալ փաստաթղթերում, ապա արտահանողը պարտավոր է ներկայացնել այդ տեղեկատվությունը հիմնավորող լրացուցիչ փաստաթուղթ։
** Արտահանողը պարտավոր է յուրաքանչյուր խմբաքանակ արտահանելուց առաջ ճշտել ներմուծող երկրի պահանջները, համուզվել, որ իր արտադրանքը համապատասխանում է ներմուծող երկրի պահանջներին և նոր արտահանման թույլատվական փաստաթուղթ ստանալու համար դիմել Տեսչական մարմին։
հայկական արտադրության ձուկ՝ չորացրած, աղ դրված կամ աղաջրի մեջ դրված. ձուկ՝ ապխտած՝ մինչև ապխտելը կամ ապխտելու ընթացքում ջերմամշակման չենթարկված կամ ենթարկված (ԱՏԳ ԱԱ 0305) և պատրաստի կամ պահածոյացված ձուկ. թառափազգիների ձկնկիթ և դրա փոխարինիչները՝ պատրաստած ձկան ձկնկիթի հատիկներից (ԱՏԳ ԱԱ 1604)
ՀՀ-ից Վրաստան արտահանվող հայկական արտադրության ձուկ՝ չորացրած, աղ դրված կամ աղաջրի մեջ դրված. ձուկ՝ ապխտած՝ մինչև ապխտելը կամ ապխտելու ընթացքում ջերմամշակման չենթարկված կամ ենթարկված (ԱՏԳ ԱԱ 0305) և պատրաստի կամ պահածոյացված ձուկ. թառափազգիների ձկնկիթ և դրա փոխարինիչները՝ պատրաստած ձկան ձկնկիթի հատիկներից (ԱՏԳ ԱԱ 1604) համար արտահանման հայտ ներկայացնելու ժամանակ մարզային կենտրոնը պահանջի հետևյալ պարտադիր փաստաթղթերը․
1. Հաշիվ ապրանքագիր,
2. Համապատասխանության հայտարարագիր,
3. Սևանի սիգ ձկան դեպքում նաև որսի օրինականությունը հիմնավորող փաստաթղթերը,
4. Այլ փաստաթղթեր (ներմուծող երկրի պահանջի դեպքում, որը պետք է մարզային կենտրոնին հայտնի արտահանողը կամ դիմի Տեսչական մարմնին, որպեսզի Տեսչական մարմինը պարզի
** Եթե համապատասխանության տեղեկանքի կամ անասնաբուժական սերտիֆիկատի մեջ անհրաժեշտ է նշել տեղեկատվություն, որն առկա չէ արտահանողի ներկայացրած վերոնշյալ փաստաթղթերում, ապա արտահանողը պարտավոր է ներկայացնել այդ տեղեկատվությունը հիմնավորող լրացուցիչ փաստաթուղթ։
** Արտահանողը պարտավոր է յուրաքանչյուր խմբաքանակ արտահանելուց առաջ ճշտել ներմուծող երկրի պահանջները, համուզվել, որ իր արտադրանքը համապատասխանում է ներմուծող երկրի պահանջներին և նոր արտահանման թույլատվական փաստաթուղթ ստանալու համար դիմել Տեսչական մարմին։