ՀՀ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ

Օգտակար տեղեկատվություն

//Օգտակար տեղեկատվություն

Օգտակար տեղեկատվություն

10 միջոց՝ ստուգելու կարագի «բնականությունը»

Բնական կարագը պարունակում է օրգանիզմի համար շատ կարևոր վիտամիններ ՝ A, D և E և օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում տեսղության, մաշկի վիճակի վրա,  օգնում է կենտրոնական նյարդային համակարգին։ Օրվա ընթացքում 20 գրամ բնական կարագ […]

By |16/11/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments

Շոգ եղանակին ընդառաջ

Հաշվի առնելով շոգ եղանակները, սեզոնի ռիսկայնությունը և ՍԱՊԾ «թեժ գծով» ստացվող ահազանգերը ՝ ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունը կոչ է անում հնարավորինս խուսափել փողոցային առևտրից օգտվելուց, մասնավորապես՝ չգնել արևի տակ վաճառվող կրեմային հրուշակեղեն, ձու, […]

By |18/07/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments

Սուլֆիտվերարտադրող կլոստրիդիաներ

Սուլֆիտվերարտադրող կլոստրիդիաներ – անաէրոբ, Գրամդրական, կատալազաբացասական, սպոր առաջացնող ցուպիկներ են ։ Լայն տարածված են արտաքին միջավայրում՝ հողում, ջրում և կղանքում՝ հաճախ հայտնաբերվում է տնային և վայրի կենդանիների, ինչպես նաև մարդու աղիներում։ Սպորները կայուն են ջերմության […]

By |13/05/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments

Ի՞նչ է PLU (Price-Look Up) կոդավորման համակարգը

PLU (Price-Look Up) կոդավորման համակարգը մշակվել է Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներում Ստանդարտների մշակման միջազգային կոմիտեի (IFPS) կողմից՝ թարմ միրգ-բանջարեղենի  նույնականացման նպատակով: Կոդավորումը մշակվել է հիմնականում Հյուսիսային և Հարավային Ամերիկայում, Կանադայում, Նոր Զելանդիայում, Ավստրիայում, Եվրոպական երկրներում և […]

By |21/04/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments

Սննդային հավելումներ

Որ՞ոնք են համարվում սննդային հավելումներ, ինչու՞ են արտադրողներն օգտագործում սննդային հավելումներ, ո՞ր սննդային հավելումներն են վտանգավոր

 

Վերջին ժամանակներում սննդային հավելումները լայն տարածում են ստացել սննդի արդյունաբերությունում և հանդիպում են բազմաթիվ մթերքներում: Որոշ սննդային հավելումներ ունեն գործածության […]

By |01/04/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments

Մսի ընտրության հիմնական չափանիշները

Միսը հանդիսանում է մեր կողմից օգտագործվող հնագույն մթերքներից մեկը: Եվ չնայած դրան, մեզանից շատերը մինչ օրս չգիտեն, թե ինչպես ճիշտ ընտրեն այն:

Խուսափելու համար առողջության հետ կապված անախորժություններից, հետևեք մի քանի պարզ կանոնների:

Առաջին` միս գնելու դեպքում […]

By |31/03/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments