ՀՀ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ

Օգտակար տեղեկատվություն

//Օգտակար տեղեկատվություն

Օգտակար տեղեկատվություն

  • butter

10 միջոց՝ ստուգելու կարագի «բնականությունը»

Բնական կարագը պարունակում է օրգանիզմի համար շատ կարևոր վիտամիններ ՝ A, D և E և օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում տեսղության, մաշկի վիճակի վրա,  օգնում է կենտրոնական նյարդային համակարգին։ Օրվա ընթացքում 20 գրամ բնական կարագ […]

  • summer

Շոգ եղանակին ընդառաջ

Հաշվի առնելով շոգ եղանակները, սեզոնի ռիսկայնությունը և ՍԱՊԾ «թեժ գծով» ստացվող ահազանգերը ՝ ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունը կոչ է անում հնարավորինս խուսափել փողոցային առևտրից օգտվելուց, մասնավորապես՝ չգնել արևի տակ վաճառվող կրեմային հրուշակեղեն, ձու, […]

  • 1974
Don Stalons

Magnified 1000X, this photomicrograph reveals numbers of Clostridium perfringens bacteria that had been grown in Schaedler’s broth, and subsequently stained using Gram-stain.

Clostridium perfringens is a spore-forming, heat-resistant bacterium that can cause foodborne disease. The spores persist in the environment, and often contaminate raw food materials. These bacteria are found in mammalian feces, and soil.

Սուլֆիտվերարտադրող կլոստրիդիաներ

Սուլֆիտվերարտադրող կլոստրիդիաներ – անաէրոբ, Գրամդրական, կատալազաբացասական, սպոր առաջացնող ցուպիկներ են ։ Լայն տարածված են արտաքին միջավայրում՝ հողում, ջրում և կղանքում՝ հաճախ հայտնաբերվում է տնային և վայրի կենդանիների, ինչպես նաև մարդու աղիներում։ Սպորները կայուն են ջերմության […]

  • xndzor

Ի՞նչ է PLU (Price-Look Up) կոդավորման համակարգը

PLU (Price-Look Up) կոդավորման համակարգը մշակվել է Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներում Ստանդարտների մշակման միջազգային կոմիտեի (IFPS) կողմից՝ թարմ միրգ-բանջարեղենի  նույնականացման նպատակով: Կոդավորումը մշակվել է հիմնականում Հյուսիսային և Հարավային Ամերիկայում, Կանադայում, Նոր Զելանդիայում, Ավստրիայում, Եվրոպական երկրներում և […]

  • Popped wheat seeds full with food additive

Սննդային հավելումներ

Որ՞ոնք են համարվում սննդային հավելումներ, ինչու՞ են արտադրողներն օգտագործում սննդային հավելումներ, ո՞ր սննդային հավելումներն են վտանգավոր

 

Վերջին ժամանակներում սննդային հավելումները լայն տարածում են ստացել սննդի արդյունաբերությունում և հանդիպում են բազմաթիվ մթերքներում: Որոշ սննդային հավելումներ ունեն գործածության […]

  • meat

Մսի ընտրության հիմնական չափանիշները

Միսը հանդիսանում է մեր կողմից օգտագործվող հնագույն մթերքներից մեկը: Եվ չնայած դրան, մեզանից շատերը մինչ օրս չգիտեն, թե ինչպես ճիշտ ընտրեն այն:

Խուսափելու համար առողջության հետ կապված անախորժություններից, հետևեք մի քանի պարզ կանոնների:

Առաջին` միս գնելու դեպքում […]